Actueel

Van gepersonaliseerd leren tot kansengelijkheid: Schoolinfo is actief op verschillende terreinen en werkt aan diverse onderwijsthema’s. De onderstaande artikelen geven weer waar Schoolinfo op dit moment mee bezig is.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Schoolinfo? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Tijdens de Nationale Museumweek worden er verschillende pop-up musea in vo-scholen ingericht door scholieren. Schoolinfo heeft de Museumvereniging in contact gebracht met enkele van deze scholen.

05 - 04 - 18 Bekijk

Schoolinfo organiseerde een mini-symposium SE-CE omdat een aantal scholen aangaven dat zij graag toe willen naar een andere vorm van examens.

04 - 04 - 18 Bekijk

Het aprilnummer van onderwijsvakblad Van Twaalf tot Achttien staat in het teken van Schoolleiders voor de Toekomst.

30 - 03 - 18 Bekijk

Uit onderzoek van Leerling 2020 blijkt dat scholen in het voortgezet onderwijs ambitieus zijn als het gaat om gepersonaliseerd leren.

30 - 03 - 18 Bekijk

Het Nederlandse onderwijs is in beweging! Om dit te laten zien lanceert Schoolinfo de website www.learnlikethedutch.com.

01 - 03 - 18 Bekijk

Schoolinfo werkt samen met ISK-docenten, LOWAN en ITTA aan een leerlijn alfabetisering voor nieuwkomersonderwijs.

27 - 02 - 18 Bekijk

Voor veel organisatorische vragen zijn slimme oplossingen denkbaar. Hoe Hub Kusters tegelijkertijd wiskunde D geeft aan scholieren van het Sint-Janscollege in Hoensbroek én het Grotius College in Heerlen.

02 - 02 - 18 Bekijk

Serie 1 van Leerling 2020 is afgerond. Een mooi moment om terug te kijken op de afgelopen periode. Welke ontwikkelingen op het gebied van gepersonaliseerd leren hebben de scholen doorgemaakt?

09 - 01 - 18 Bekijk

Schoolinfo en de VO-raad organiseerde een bijeenkomst over het opleiden van docenten met het oog op vernieuwing in het onderwijs.

14 - 12 - 17 Bekijk

In opdracht van Stichting VO Haaglanden organiseerde Schoolinfo de Inspiratiedag ICT op het Segbroek College in Den Haag. Een geslaagde middag met ruim 800 docenten en schoolleiders.

12 - 12 - 17 Bekijk

Schoolinfo organiseerde een ISK-netwerkbijeenkomst voor docenten in het nieuwkomersonderwijs met als doel het onderlinge contact tussen hen te bevorderen.

30 - 11 - 17 Bekijk

De kerngroep van Schoolleiders voor de Toekomst gaat zich de komende tijd focussen op: uitwisselingen en het delen van ‘good practices’.

14 - 11 - 17 Bekijk

De bijeenkomst van Schoolleiders voor de Toekomst stond in het teken van de dialoog tussen schoolleiders en leerlingen en omdenken.

14 - 11 - 17 Bekijk

Scholenkoepel LVO investeert fors om docenten te professionaliseren en innovatie op scholen te versnellen. Bekijk hoe het programma Investeren in Ontwikkeling van Onderwijs is opgezet.

24 - 10 - 17 Bekijk

Ruim 50 leerlingen hebben tijdens een creatieve middag georganiseerd door Schoolinfo ideeën uitgewerkt over het onderwijs van de toekomst. Bekijk de video.

20 - 10 - 17 Bekijk

Scholen nemen initiatief om het onderwijs nog verder te ontwikkelen. Hoe geven scholen deze ontwikkeling vorm en waar lopen zij tegenaan? Bekijk de animatie over onderwijsontwikkeling.

12 - 10 - 17 Bekijk

Schoolinfo kijkt met plezier terug op de iScholenDag 2017 in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Schoolinfo organiseerde het evenement.

10 - 10 - 17 Bekijk

Stichting OVO is een bestuur met daarin drie vo-scholen en acht po-scholen die steeds meer met elkaar samenwerken. In gesprek met twee schooldirecteuren over de kansen die dat leerlingen biedt.

21 - 09 - 17 Bekijk

Schoolinfo organiseert regelmatig bijeenkomsten met de innovatiegroep. Dit is een groep schoolbestuurders die zich sterk maken voor innovatie in de school. Onlangs stond het thema formatieve evaluatie op de agenda.

21 - 06 - 17 Bekijk

De groep ‘Schoolleiders voor de toekomst’ streeft naar een nieuw ‘ecosysteem’ voor educatie. Samen kijken ze naar het onderwijs van morgen. “We willen onderwijs dat er toe doet, door te doen.”

26 - 02 - 17 Bekijk

Om ervoor te zorgen dat je schoolorganisatie een lerende organisatie is en blijft, is het essentieel dat iedereen binnen de organisatie zich blijft ontwikkelen. Hoe geef je als school invulling aan ontwikkeltijd?

19 - 12 - 16 Bekijk

Welke structuren om innovatie in het onderwijs te stimuleren kunnen lerarenopleidingen bij andere instellingen ‘afkijken’? Schoolinfo sprak bestuurders en stuitte op vijf mogelijke systeemveranderingen.

25 - 08 - 16 Bekijk