Actueel

Van gepersonaliseerd leren tot kansengelijkheid: Schoolinfo is actief op verschillende terreinen en werkt aan diverse onderwijsthema’s. De onderstaande artikelen geven weer waar Schoolinfo op dit moment mee bezig is.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Schoolinfo? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Op de Amsterdamse scholen het Hyperion Lyceum en het Gerrit van der Veen College bleek dat leerlingen in de brugklas weleens moeite hebben met bijvoorbeeld het maken van een samenvatting of aantekeningen tijdens de les. Om de brugklasleerlingen te helpen, leek het beide scholen een goed idee om ‘geflipt leren leren’ toe te passen en zelf educatieve filmpjes te maken. 

07 - 11 - 19 Bekijk

Het Scala College wilde inzicht krijgen in effecten van de onderwijsontwikkeling op hun school. Hiervoor speelden teamleiders en docenten het spel School in Beweging. Wat leverde dit de school op?

04 - 11 - 19 Bekijk

De Facebookpagina van Leerling 2020 heeft vanaf nu een nieuwe naam: Ruimte voor leren.

09 - 10 - 19 Bekijk

Edualdo is het professionele online lerarennetwerk voor al je vragen over onderwijs. Sluit je aan.

30 - 09 - 19 Bekijk

Op 9 en 10 januari organiseert Schoolinfo de ‘Tweedaagse voor jonge leraren: leraarschap in breder perspectief’, speciaal voor leraren met twee tot vijf jaar werkervaring.

16 - 09 - 19 Bekijk

Vanaf januari 2020 kunnen scholen weer aan de slag met hun eigen ontwikkelvraag in een innovatietraject van het programma Voortgezet Leren.

12 - 09 - 19 Bekijk

De iScholenDag 2019 vindt plaats op donderdag 10 oktober bij DENISE in Amsterdam. Dit jaar is het thema ‘Onderwijs en ICT in een (inter)nationaal perspectief’.

Bekijk

Schoolinfo is op zoek naar leraren en schoolleiders die willen meedenken over ontwikkeling binnen jouw school. Hoe pak je dat aan en wat heb je nodig aan ondersteuning?

Bekijk

Op het Udens College volgden twaalf docenten die leiding geven aan veranderteams, samen een Veranderkrachttraject op maat. “Dit is een vliegwiel voor ontwikkeling.”

Bekijk

Jouw leerlingen die zelf een pop-up-museum openen; tijdens de Nationale Museumweek kan het! Meld je aan en misschien opent jullie museum tussen 13 en 26 april 2020 zijn deuren.

Bekijk

Sinds het schooljaar 2018-2019 heeft Het Perron een leerlijn TL+. Het doel van de leerlijn is om TL-leerlingen niet alleen theoretisch, maar ook praktisch te scholen. Hoe ziet het curriculum eruit?

Bekijk

Na drie jaar samenwerken, brainstormen, experimenteren, leren, kennis delen en veranderen, maken we de balans op van het project Leerling 2020. Bekijk hier een overzicht met allerlei mooie producten, voorbeelden, inzichten en handige tools die zijn ontwikkeld.

Bekijk

Weet jij wat scholen nodig hebben als zij aan de slag gaan met innovatie? Denk dan met ons mee hoe een infrastructuur voor innovatie eruit kan zien voor vo-scholen.

Bekijk

Havo 5-leerlingen van het Valuascollege in Venlo organiseerden een eigen pop-upmuseum met het thema ‘water’. Hoe gingen ze te werk?

04 - 06 - 19 Bekijk

Hoe zorg je dat TL-leerlingen zowel praktisch als theoretisch goed worden geschoold? Het Perron ontwikkelde een nieuwe leerlijn TL+ met bijbehorend curriculum. Maar hoe organiseer je dat?

Bekijk

Op maandag 8 april vond de Conferentie 10-14 Onderwijs plaats in het Muntgebouw in Utrecht. Schoolinfo organiseerde deze conferentie namens de Kwartiermakers 10-14. Lees het verslag van de dag en bekijk de video.

Bekijk

In het nieuwe themamagazine ‘Samen werken’ delen scholen die meededen aan de leerlabs van Leerling 2020 hun praktijkvoorbeeld.

Bekijk

Drie jaar lang werkten scholen aan verbetering van het onderwijs in leerlabs van het project Leerling 2020. Hoe blikken deelnemers hierop terug?

Bekijk

De website van ons nieuwe programma Voortgezet Leren is live!

Bekijk

De projecten Leerling 2020, Maatwerk en Stap 2 zijn afgerond, maar krijgen een vervolg in het nieuwe programma: Voortgezet Leren.

Bekijk

De kerngroep van scholen die toe willen naar een andere vorm van examinering schrijft een positiestuk om hun visie uit te dragen. Wat is de stand van zaken?

14 - 02 - 19 Bekijk

Het project Leerling 2020 is in december 2018 afgelopen. Drie jaar lang werkten scholen aan meer onderwijs op maat voor leerlingen. Maar: in 2019 komt een vervolg!

15 - 01 - 19 Bekijk

Docenten uit de innovatiewerkgroepen van Leerling 2020 deden ervaring op met de methodiek design thinking. Wat vonden ze ervan? Lees hoe de methode ook de weg naar het klaslokaal heeft gevonden.

01 - 12 - 18 Bekijk

Ook dit jaar organiseerde Schoolinfo de iScholenDag, het jaarlijkse evenement voor docenten en schoolleiders van de iScholenGroep. Lees hoe dit eruit zag.

01 - 11 - 18 Bekijk

Het afgelopen jaar werkte Schoolinfo samen met ISK-docenten en experts van ITTa aan een leerlijn alfabetisering voor nieuwkomersonderwijs. Deze leerlijn inclusief bijbehorend lesmateriaal is nu beschikbaar.

29 - 10 - 18 Bekijk

Omdat de scholen BC Broekhin locatie Reuver en locatie Swalmen met krimp te maken hebben, betrekken ze samen een oude fabriek. Een ideale kans om nieuwe dingen uit te proberen.

26 - 10 - 18 Bekijk

Op 19 november 2018 organiseert Schoolinfo in het Spoorwegmuseum in Utrecht het jaarlijks Docentencongres over maatwerk voor leerlingen.

Bekijk

Scholen uit het voortgezet onderwijs worden uitgenodigd om mee te doen aan de Nationale Museumweek 2019 met een pop-up museum.

30 - 08 - 18 Bekijk

“De traditionele lesroosters op middelbare scholen verdwijnen”, schrijft het AD. In het artikel wordt verwezen naar het onderzoek dat Schoolinfo in het kader van Leerling 2020 heeft laten doen.

19 - 06 - 18 Bekijk

De innovatiewerkgroepen van Leerling 2020 maken gebruik van design thinking om tot nieuwe, relevante oplossingen te komen. Lees hoe de methodiek in de praktijk werkt.

18 - 06 - 18 Bekijk

Schoolinfo organiseerde een bijeenkomst over samenwerkingen tussen onderwijs en wetenschap. Een van de uitkomsten: het opzetten van ‘fieldlabs’.

15 - 06 - 18 Bekijk

Er zijn aanvragen vanuit de hele wereld voor het bordspel ‘We Own The School’. Wat is het en hoe kun je het bestellen?

15 - 06 - 18 Bekijk

Schoolinfo organiseerde een bijeenkomst voor leerlingen en ouders op het Isendoorn College. Maar liefst dertig leerlingen en zo’n honderd ouders dachten na over de toekomst van het onderwijs.

14 - 06 - 18 Bekijk

Schoolinfo werkte mee aan de catalogus Anders organiseren, een initiatief van de VO-raad. In de catalogus vind je inspirerende praktijkvoorbeelden over anders organiseren binnen het voortgezet onderwijs.

05 - 06 - 18 Bekijk

Schoolinfo kijkt in samenwerking met de VO-raad naar slimme vormen van organiseren in scholen. Tijdens een bestuurdersbijeenkomst van Leerling 2020 gaven de aanwezige bestuurders een aantal concrete voorbeelden.

15 - 05 - 18 Bekijk

Stichting Carmelcollege zette twee leerlabs op naar het model van Leerling 2020 met ondersteuning van Schoolinfo. Wat is het voordeel van een eigen leerlab en waar moet je rekening mee houden?

24 - 04 - 18 Bekijk

Tijdens de Nationale Museumweek worden er verschillende pop-up musea in vo-scholen ingericht door scholieren. Schoolinfo heeft de Museumvereniging in contact gebracht met enkele van deze scholen.

05 - 04 - 18 Bekijk

Schoolinfo organiseerde een mini-symposium SE-CE omdat een aantal scholen aangaf dat zij graag toe willen naar een andere vorm van examens.

04 - 04 - 18 Bekijk

Het aprilnummer van onderwijsvakblad Van Twaalf tot Achttien staat in het teken van Schoolleiders voor de Toekomst.

30 - 03 - 18 Bekijk

Uit onderzoek van Leerling 2020 blijkt dat scholen in het voortgezet onderwijs ambitieus zijn als het gaat om gepersonaliseerd leren.

30 - 03 - 18 Bekijk

Het Nederlandse onderwijs is in beweging! Om dit te laten zien lanceert Schoolinfo de website www.learnlikethedutch.com.

01 - 03 - 18 Bekijk

Schoolinfo werkt samen met ISK-docenten, LOWAN en ITTA aan een leerlijn alfabetisering voor nieuwkomersonderwijs.

27 - 02 - 18 Bekijk

Voor veel organisatorische vragen zijn slimme oplossingen denkbaar. Lees hoe Hub Kusters tegelijkertijd wiskunde D geeft aan scholieren van het Sint-Janscollege in Hoensbroek én het Grotius College in Heerlen.

02 - 02 - 18 Bekijk

Serie 1 van Leerling 2020 is afgerond. Een mooi moment om terug te kijken op de afgelopen periode. Welke ontwikkelingen op het gebied van gepersonaliseerd leren hebben de scholen doorgemaakt?

09 - 01 - 18 Bekijk

Schoolinfo en de VO-raad organiseerden een bijeenkomst over het opleiden van docenten met het oog op vernieuwing in het onderwijs.

14 - 12 - 17 Bekijk

In opdracht van Stichting VO Haaglanden organiseerde Schoolinfo de Inspiratiedag ICT op het Segbroek College in Den Haag. Een geslaagde middag met ruim 800 docenten en schoolleiders.

12 - 12 - 17 Bekijk

Schoolinfo organiseerde een ISK-netwerkbijeenkomst voor docenten in het nieuwkomersonderwijs met als doel het onderlinge contact tussen hen te bevorderen.

30 - 11 - 17 Bekijk

De kerngroep van Schoolleiders voor de Toekomst gaat zich de komende tijd focussen op: uitwisselingen en het delen van ‘good practices’.

14 - 11 - 17 Bekijk

De bijeenkomst van Schoolleiders voor de Toekomst stond in het teken van de dialoog tussen schoolleiders en leerlingen en omdenken.

14 - 11 - 17 Bekijk

Scholenkoepel LVO investeert fors om docenten te professionaliseren en innovatie op scholen te versnellen. Bekijk hoe het programma Investeren in Ontwikkeling van Onderwijs is opgezet.

24 - 10 - 17 Bekijk