66 Ideeën voor de 1,5-meter-school

“Geef in de eerste periode vooral aandacht aan het sociale aspect van school: leerlingen hebben contact met elkaar en met leraren nodig.”

Hoe zorg je voor anderhalve meter afstand als de school straks weer open mag? Organisatorisch, maar ook pedagogisch en didactisch komt er veel op scholen af. Schoolinfo organiseerde een aantal online bijeenkomsten waarbij scholen met elkaar in gesprek gingen en ideeën uitwisselden over een mogelijke aanpak. Wij hebben de diverse suggesties verzameld in één document.

Lees hier de ideeën die de scholen hebben geopperd.

Heb jij een goed idee dat je wilt delen? Ga dan naar Edualdo.nl en help je collega’s op weg!

Deel dit artikel:

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.