Podcast: nablijven met … Lucelle Comvalius

In deze aflevering gaan we in gesprek met Lucelle Comvalius over hoe je in de klas racisme en diversiteit bespreekt.

Presentator en geschiedenisleraar Erik Ex gaat in gesprek met Lucelle Comvalius (Deneer) over hoe je in de klas racisme bespreekt. Lucelle is lerares maatschappijleer op het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo, daarnaast is ze uitgeroepen tot docent van het jaar.

Het gesprek gaat ook over diversiteit in de klas en wat hierin kan verbeteren in ons onderwijs. Hoe ga je om met verschillende meningen? Waar trek je een grens? Wat voor vooroordelen spelen er op scholen? Die vragen en meer worden beantwoord in de zevende aflevering van de podcast Nablijven met … Lucelle Comvalius.

Meer podcasts

‘Nablijven met …’ is een maandelijkse podcast van Schoolinfo met inspirerende gasten uit het onderwijs over onderwijsinnovatie. Ga naar alle podcasts van Ruimte voor Leren.

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.