Podcast: nablijven met … Rolf de Jong, Dennis Goedbloed & Jasper Rijpma

In aflevering 4 blijven we na met vo-leraren Jasper Rijpma, Rolf de Jong en Dennis Goedbloed en praten we met hen over drie thema’s die van belang zijn bij afstandsonderwijs.

Er gebeurt veel in het onderwijs deze dagen. We spreken met drie leraren over drie thema’s die van belang zijn bij afstandsonderwijs.  

De eerste gast is Rolf de Jong van Academie Tien. Hij initieerde het study buddy project. Zijn idee: mensen van buiten het onderwijs kunnen leerlingen helpen die moeite hebben met afstandsonderwijs. Vrijwilligers uit het hele land stroomden toe. Het is een ongekend succes.  

De tweede gast is Dennis Goedbloed van het Hyperion Lyceum in Amsterdam. Hij maakt onder de noemer LOVID-19 beweegfilmpjes voor zijn leerlingen. Ze zijn ontzettend populair en worden door het hele land bekeken. 

En de derde gast is Jasper Rijpma, geschiedenisleraar op hetzelfde Hyperion. Hij formuleerde zeven didactische principes voor afstandsonderwijs. Jasper was leraar van het jaar in 2014 en stelt dat we bij afstandsonderwijs een aantal zekerheden los moeten laten, maar dat er ook zeker kansen liggen! 

Heb je vragen aan Rolf, Dennis of Jasper? Dan kun je die stellen op Edualdo.nl, daar zijn ze alle drie actief om deze te beantwoorden.

Je kunt de podcast hier beluisteren of via de bekende kanalen:

Shownotes:
Academie Tien – study buddy project
Thuisschoolmaatje
Lovid-19 YouTube videokanaal

Meer podcasts

‘Nablijven met …’ is een maandelijkse podcast met inspirerende gasten uit het onderwijs over onderwijsinnovatie. De podcast wordt geproduceerd door Schoolinfo, in het kader van Voortgezet Leren. Ga naar alle podcasts van Voortgezet Leren.

Deel dit artikel: