Podcast: nablijven met … Valentina Devid

In deze aflevering gaan we in gesprek met Valentina Devid over hoe je je als leraar kunt blijven ontwikkelen.

Na de lerarenopleiding wil je je graag blijven ontwikkelen als leraar. Maar, loopbaanpaden zijn lang niet altijd duidelijk. Daarnaast kan het leraarschap voelen als een eenzaam beroep, in je klaslokaal ben je alleen met je leerlingen. Toch kan je je als leraar blijven verbeteren en je eigen loopbaan vormgeven, ook als je klaar bent met je opleiding. Welke mogelijkheden zijn er? Hoe neem je je ontwikkeling in eigen hand? Deze vraagstukken bespreekt presentator en leraar Erik Ex met Valentina Devid. Valentina is leraar geschiedenis en levensbeschouwing en teamleider havo bij het Christelijk Lyceum Apeldoorn. Daarnaast is ze auteur, initiatiefnemer van cursusplatform LLearn, onderwijsadviseur en veelgevraagd spreker vooral over het onderwerp formatief handelen.

Beluister de podcast Nablijven met … Valentina Devid.

Meer podcasts

‘Nablijven met …’ is een maandelijkse podcast van Schoolinfo met inspirerende gasten uit het onderwijs over onderwijsinnovatie. Ga naar alle podcasts van Ruimte voor Leren.

Deel dit artikel:

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.