Scholen, doe mee aan de Nationale Museumweek 2019!

Scholieren die zelf een tentoonstelling samenstellen uit het depot van een (regionaal) museum in de buurt? Tijdens de Nationale Museumweek 2019 kan het! Daarom worden scholen uit het regulier én speciaal voortgezet onderwijs van harte uitgenodigd om mee te doen aan de Nationale Museumweek 2019 (8 tot en met 14 april 2019) met een pop-up museum! Aanmelden kan via popup@museumweek.nl.

De Museumvereniging initieert de Museumweek om musea en pronkstukken in de schijnwerpers te zetten. Die musea en pronkstukken zijn overal te vinden, “dichterbij dan je denkt”. Daarin past het pop-up museum perfect, scholieren krijgen zo de kans om in hun eigen schoolomgeving, museale collecties uit de buurt ontdekken. Zij richten de tentoonstelling zelf in en ze motiveren hun keuze voor de voorwerpen en verhalen die zij ermee willen vertellen. Op deze wijze kan een pop-up museum bijdragen aan de persoonsvorming en het kritisch denkvermogen van leerlingen. Het pop-up museum biedt bovendien interessante aanknopingspunten voor lesprogramma’s.

Eerdere pop-up musea

Tijdens de Museumweek in 2017 & 2018 werden 3 pop-up musea geopend. Voor 2019 is de ambitie om in elke provincie minimaal een tijdelijk museum te openen. In 2018 werkte leerlabschool CSG Liudger uit Burgum samen met Observeum – Museum & Sterrenwacht en College Den Hulster uit Venlo mocht stukken lenen uit het Limburgs Museum. Bekijk hun ervaringen. 

Meld je aan bij popup@museumweek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Deel dit artikel: