Digitale training Strategisch HRM voor hr-medewerkers en -adviseurs

Datum: 1 juni 2020 
Locatie: online

Voor wie: hr-medewerkers en -adviseurs
Kosten: kosteloosVoortgezet Leren

Meld je aan.

Hoe vertaal je de schoolambities naar effectief en waardevol hr-beleid? En welke instrumenten en modellen kun je inzetten? Wat is jouw rol als strategisch hr-medewerker? Met deze vragen ga je aan de slag in de digitale training Strategisch HRM voor hr-medewerkers en -adviseurs. Alles wat je leert, kun je direct in de praktijk brengen op jouw eigen school. Let op: deze training start elke maand. Meld je uiterlijk de laatste vrijdag van de maand aan, zodat je op tijd de inloggegevens krijgt voor jouw account.

Het programma

Tijdens de digitale training studeer je in jouw eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Met een digitaal leerdossier houd je jouw voortgang bij. Daarnaast voer je verschillende praktijkopdrachten uit, zoals het ophalen van 360-graden-feedback over jouw rol als hr-medewerker. Deze training is te volgen met of zonder persoonlijke coaching. De training bestaat uit drie blokken:

 • Blok 1: Verkenning
  In het eerste blok staan de ontwikkelingen in jouw eigen school centraal. Aan het einde van dit blok heb je in kaart gebracht welke drie tot vijf belangrijke ‘key-issues’ in jouw school spelen.
 • Blok 2: Uitwerking
  Met de key-issues als rode draad, ga je in het tweede blok aan de slag met hr-beleid. Aan het einde van dit blok heb je een concrete hr-agenda, toegespitst op jouw eigen school. Tijdens een praktijkopdracht toets je deze agenda bij relevante collega’s.
 • Blok 3: Implementatie
  In het laatste blok breng je al het geleerde samen en is het resultaat een hr-actieplan waarmee je in jouw eigen schoolorganisatie aan de slag kunt.

Met of zonder coaching

Nadat je je hebt aangemeld, kun je ervoor kiezen om deze digitale training met of zonder coach te volgen. Als je kiest voor coaching, plan je na elk blok een telefonische afspraak met jouw coach. Deze coach helpt jou verder in jouw ontwikkeling en met de lesstof. Daarnaast kun je met jouw coach sparren over (hr-)situaties die je in de praktijk tegenkomt. Op het leerplatform vind je een overzicht met beschikbare coaches. Je kunt hen zelf benaderen. De inzet van een coach is kosteloos.

Wat levert het op?

Na afloop van de training:

 • heb je inzicht in jouw huidige rol als hr-medewerker en welke competenties je (nog) nodig hebt om jouw rol als strategisch hr-medewerker goed te kunnen vervullen.
 • heb je concrete handvatten voor jouw eigen ontwikkeling ten behoeve van de invoering van strategisch hrm in jouw school.
 • heb je een schooleigen actieplan voor de invoering van strategisch hrm in jouw school.

Tijdsbesteding

De doorlooptijd van de training is ongeveer drie maanden. Dit bestaat uit:

 • het doorlopen van de digitale leermodule (circa vier dagen)
 • praktijkopdrachten
 • verdere verdieping
 • afstemming in de eigen praktijk met de schoolleider
 • eventuele coaching

Kosten

Deelname aan de training is kosteloos.

Aanmelden

Je kunt steeds in de eerste week van de nieuwe maand starten met de digitale training. Het schema hieronder geeft aan vóór welke datum je je moet inschrijven om in de eerste week van de nieuwe maand de inloggegevens te krijgen voor jouw account. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je alle informatie die je nodig hebt om de training zelfstandig te kunnen volgen. In de startweek van de training ontvang je de inloggegevens, zodat je aan de slag kunt. Meld je hier aan.

Startweek 2019/2020 Aanmelden voor:
Week 36 (31 augustus t/m 4 september) Vrijdag 28 augustus 2020
Week 40 (28 september t/m 2 oktober) Vrijdag 25 september 2020
Week 45 (2 t/m 6 november) Vrijdag 30 oktober 2020
Week 49 (30 november t/m 4 december) Vrijdag 27 november 2020

Vragen?

Heb je vragen over de training Strategisch HRM voor hr-medewerkers? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.