Regionaal leiderschapscafé – regio midden

Datum: 7 oktober 2020
Tijd: 16.00 – 19.30 uur
Locatie: Regio midden

Voor wie: schoolleiders en teamleiders
Kosten: kosteloos

Meld je aan.

Ben jij team- of schoolleider en wil jij kennis en inspiratie opdoen over leiderschap? Kom dan naar de Regionale Leiderschapscafés van Schoolleiders voor de Toekomst. Elke bijeenkomst staat een ander thema op het gebied van leiderschap centraal. Intervisie en gesprekken met collega-schoolleiders over onderwijsinnovatie in de eigen schoolpraktijk is een vast onderdeel van het programma. Meld je aan

De Leiderschapscafés zijn onderdeel van het programma Voortgezet Leren. 

Doelgroep

Team- en schoolleiders die zichzelf verder willen professionaliseren én van en met collega’s willen leren.

Waar en wanneer?

De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties in regio midden. De eerste drie bijeenkomsten hebben inmiddels plaatsgevonden, maar je kunt nog naar de volgende bijeenkomsten:

  • Bijeenkomst 4: 7 oktober 2020
  • Bijeenkomst 5: 18 januari 2021
  • Bijeenkomst 6: 27 mei 2021
  • Bijeenkomst 7: 8 november 2021

Tussen de bijeenkomsten door ontmoeten we elkaar tijdens online koffiemomenten.

Opbrengsten

Tijdens het Leiderschapscafé doe je inspiratie en kennis op over leiderschap. Daarnaast kun je de bijeenkomsten benutten om te sparren over innovatieve ontwikkelingen op je eigen school. Centraal staat van en met elkaar leren.

Programma

16.00 uur: Welkom en kennismaken
16.15 uur: Inspiratiesessie
17.15 uur: Pauze
17.30 uur: Intervisie op basis van casuistiek
19.30 uur: Plenaire afsluiting met maaltijd

De bijeenkomst start met een inspiratiesessie van Kevin de Randamie. Kevin helpt (creatieve) ondernemers hun dromen te bereiken. Hij leert ze ten volste gebruik te maken van hun creativiteit en hun verhaal. Kevin is gespecialiseerd in innovatie, het creëren van een community en hoe je jouw leiderschap daarvoor inzet. Als schoolleider geef je sturing aan de missie van je school, aan het pad van je team en leerlingen. Hoe creëer je een lerende community, hoe spreek je je personeel en leerlingen aan op wat ze wél kunnen, hoe benut je hun en je eigen creativiteit en wat vraagt dit van jou als leider? Tijdens de bijeenkomst op 7 oktober stoomt Kevin de Randamie je klaar om tijdens een intervisie met collega-schoolleiders over dit onderwerp de diepte in te gaan.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden.

Vragen?

Heb je vragen over de Leiderschapscafés of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar schoolleiders@schoolinfo.nl.

Ervaring van deelnemer

“Een inzicht dat ik uit de inspiratiesessie meeneem is dat je eerst afscheid moet nemen van oude patronen en structuren in de organisatie om ruimte te hebben voor vernieuwing.”

 

De Leiderschapscafés zijn een initiatief van Schoolleiders voor de Toekomst.