Leiderschapscafé regio midden

Datum: 21 november
Tijd: 16.00 – 19.30 uur
Locatie: Regio midden

Voor wie: schoolleiders en teamleiders
Kosten: kosteloos

Meld je aan.

In de Leiderschapscafés wisselen schoolleiders tijdens vier bijeenkomsten kennis en ervaring uit over onderwijsinnovatie binnen de eigen schoolpraktijk. Tijdens elke bijeenkomst staat een thema centraal. Het thema van de eerste bijeenkomst is ‘Wie ben ik al leider?’ met als spreker Maurice Kimman. Wil je erbij zijn? Meld je aan.

Doelgroep

Schoolleiders en teamleiders die zichzelf verder willen professionaliseren én van en met collega’s willen leren.

Programma

16.00 uur: Welkom en kennismaken 
16.15 uur: Inspiratiesessie
17.15 uur: Pauze
17.30 uur: Intervisie op basis van casuïstiek
19.00 uur: Plenaire afsluiting met maaltijd

Alle bijeenkomsten starten met een inspiratiesessie en hebben een thema waarbij een vraag rondom leiderschap en innovatie centraal staat. De sprekers en thema’s van de eerste twee bijeenkomsten zijn:

Welke leiderschapsstijlen zijn er? Wat is voor jou het verschil tussen leiderschap en management? En op welk moment zet je wat in? In deze inspiratiesessie krijg je helder bij welke leiderschapsstijl jij je comfortabel voelt en in welke situatie andere stijlen ook passend zouden kunnen zijn. Voormalig directeur van Onderwijshelden Maurice Kimman legt de groep een casus voor en gaat samen kijken welke interventies als schoolleider passend zouden kunnen zijn.

“We willen van een maakindustrie naar een ontwikkelingsproces: het onderwijs wil steeds meer gericht zijn op de ontwikkeling van de leerling en daar ook op ingericht zijn. Daarom is het ook belangrijk dat we ontwikkelingsgericht leidinggeven.” Oud interim-schoolleider Louis Steenman geeft een sessie over ontwikkelingsgericht leidinggeven.

De inspiratiesessie is een opmaat naar de intervisie op basis van casuïstiek, waarin je je in kleine groepjes buigt over de dilemma’s en casussen van collega-schoolleiders. In korte tijd geef je feedback over welke interventie jij zou toepassen en haal je zelf feedback op over je eigen casus.

Waar en wanneer?

De Leiderschapscafés vinden plaats op verschillende locaties in regio midden. De eerste bijeenkomst vindt plaats op het Vathorst College in Amersfoort. Er zijn vier bijeenkomsten:

We vragen deelnemers om bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Opbrengsten

Tijdens het Leiderschapscafé doe je inspiratie en kennis op over leiderschap. Daarnaast kun je de bijeenkomsten benutten om te sparren over innovatieve ontwikkelingen op je eigen school. Centraal staat van en met elkaar leren.

Aanmelden

Wil je aansluiten bij de volgende bijeenkomsten van de Leiderschapscafés in regio midden? Meld je aan.

Vragen?

Heb je vragen over het Leiderschapscafé in regio midden? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80. 

De Leiderschapscafés zijn een initiatief van Schoolleiders voor de Toekomst.