Regionaal leiderschapscafé – regio noord

Datum: 24 september 2020
Tijd: 16.00 – 19.30 uur
Locatie: Gomarus College, Drachten

Voor wie: schoolleiders en teamleiders
Kosten: kosteloos

Meld je aan.

Ben jij team- of schoolleider en wil jij kennis en inspiratie opdoen over leiderschap? Kom dan naar de Regionale Leiderschapscafés van Schoolleiders voor de Toekomst. Elke bijeenkomst staat een ander thema op het gebied van leiderschap centraal. Intervisie en gesprekken met collega-schoolleiders over onderwijsinnovatie in de eigen schoolpraktijk is een vast onderdeel van het programma. Meld je aan

De Leiderschapscafés zijn onderdeel van het programma Voortgezet Leren. 

Doelgroep

Team- en schoolleiders die zichzelf verder willen professionaliseren én van en met collega’s willen leren.

Waar en wanneer?

De Leiderschapscafés vinden plaats op verschillende locaties in regio noord. De eerste twee bijeenkomsten zijn inmiddels geweest, maar je kunt nog naar de volgende bijeenkomsten:

  • Bijeenkomst 3: 24 september 2020 op het Gomarus College in Drachten
  • Bijeenkomst 4: 5 november 2020
  • Bijeenkomst 5: 11 februari 2021
  • Bijeenkomst 6: 14 juni 2021
  • Bijeenkomst 7: 2 december 2021

Tussen de bijeenkomsten door ontmoeten we elkaar tijdens online koffiemomenten.

Opbrengsten

Tijdens het Leiderschapscafé doe je inspiratie en kennis op over leiderschap. Daarnaast kun je de bijeenkomsten benutten om te sparren over innovatieve ontwikkelingen op je eigen school. Centraal staat van en met elkaar leren.

Programma

16.00 uur: Welkom en kennismaken
16.15 uur: Inspiratiesessie
17.15 uur: Pauze
17.30 uur: Intervisie op basis van casuistiek
19.30 uur: Plenaire afsluiting met maaltijd

De bijeenkomst op 24 september start met een inspiratiesessie van oud-interim schoolleider Louis Steeman over ontwikkelingsgericht leiderschap: We willen van een maakindustrie naar een ontwikkelingsproces: het onderwijs wil steeds meer gericht zijn op de ontwikkeling van de leerling en daar ook op ingericht zijn. Daarom is het ook belangrijk dat we ontwikkelingsgericht leidinggeven.” Vanuit zijn E5-model leidt Louis Steeman vervolgens de intervisie in. Je gaat met collega-schoolleiders in kleine groepjes aan de slag met deze intervisievorm op basis van eigen casuïstiek. 

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden.

Vragen?

Heb je vragen over de Leiderschapscafés of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar schoolleiders@schoolinfo.nl.

Ervaring van deelnemer

“Een inzicht dat ik uit de inspiratiesessie meeneem is dat je eerst afscheid moet nemen van oude patronen en structuren in de organisatie om ruimte te hebben voor vernieuwing.”

 

De Leiderschapscafés zijn een initiatief van Schoolleiders voor de Toekomst.