Online uitwisseling voor brugklascoördinatoren

Datum: 17 juni 2020 
Tijd: 15.30 tot 16.30 uur
Locatie: online
Voor wie: brugklascoördinatoren
Kosten: kosteloos

Meld je aan.

Na de zomervakantie starten de nieuwe brugklassers op school. Hoe organiseren scholen dit jaar de kennismaking met de school, de mentor en de klas? Hoe zorg je voor een goede groepsvorming in de klassen? Wat organiseer je als school ter vervanging van het brugklaskamp of andere introductieactiviteiten? Ga tijdens deze digitale uitwisseling in gesprek met brugklascoördinatoren van andere scholen over dit soort vragen!

Wat kan je verwachten?

Tijdens de digitale uitwisseling krijg je inzicht in de keuzes en vragen van andere coördinatoren rondom de start van de nieuwe brugklassen. Je kan jouw vragen aan stellen, meedenken over de vragen van anderen en vertellen hoe jij het wilt aanpakken.

Voor wie?

De uitwisseling is bedoeld voor brugklascoördinatoren en -mentoren.

Let op! Ben je brugklasmentor? Op donderdag 18 juni organiseren we een bijeenkomst speciaal voor mentoren. Klik hier voor meer informatie.

Wanneer?

Woensdag 17 juni van 15:30 uur tot 16:30 uur.

Kosten?

Deelnemen is gratis.

Meedoen?

Meld je hier aan. Je ontvangt een dag voor het webinar een link naar de omgeving waarin de uitwisseling wordt georganiseerd.

Vragen?

Heb je vragen over deze online uitwisseling of Ruimte voor leren? Stuur dan een e-mail naar ruimtevoorleren@schoolinfo.nl of bel 030 232 48 80.

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.