Webinar: Digitale didactiek – Office 365

Datum: 19 mei 2020 
Tijd: 16.15 – 17.15 uur
Locatie: online

Voor wie: leraren
Kosten: kosteloos

Meld je aan.Voortgezet Leren

Er zijn de afgelopen periode enorm veel stappen gezet op het gebied van digitale ontwikkeling, maar dit heeft soms ook geleid tot een wirwar van externe tools en apps. In dit webinar bespreken we hoe je de ict-toepassingen van jouw school kunt inzetten om zelf efficiënter te werken en een extra dimensie toe te voegen aan jouw lessen.

Wat kun je van het webinar verwachten?

Sander van Acht en Ko Smidt vertellen hoe je die digitale omgeving van office 365 voor jou kunt laten werken. Het webinar is opgesplitst in twee delen:

  • In het eerste deel bespreken Sander en Ko de functionaliteiten van Office 365 die jou kunnen helpen om tijd te besparen en efficiënter te werken. Denk hierbij aan het (automatisch) ordenen van inkomende e-mails, of het integreren van to-do lijstjes en kalender.
  • In het tweede deel van het webinar laten Sander en Ko zien hoe je de Office 365 omgeving kunt gebruiken om een extra stap te zetten op didactisch gebied. Zo wordt er bijvoorbeeld behandeld hoe je online zicht kunt houden op je leerlingen, kunt toetsen en feedback kunt geven en verwerken.

Voor wie?

Het webinar is vooral geschikt voor leraren in het voortgezet onderwijs die willen leren hoe ze efficiënt kunnen werken met Office 365 en hoe ze digitale didactiek kunnen inzetten om geleerde lessen uit het afstandsonderwijs mee te nemen en duurzaam te gebruiken in hun onderwijs.

Datum en tijdstip

Dinsdag 19 mei | 16.15 tot 17.15 uur

De kosten

Deelname aan het webinar is kosteloos.

Meedoen?

Meld je hier aan voor het webinar. Een dag voor het webinar ontvang je een e-mail met een link naar het webinar.

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.