Webinar: Leren leren – organiseren en prioriteren

Datum: 21 april 2020
Tijd: 15.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: online
Kosten: gratis
Voor wie: leraren en mentoren

Meld je aan.

Leerlingen krijgen op dit moment veel informatie over zich heen. Om ook nu goed te kunnen leren en stress te voorkomen, is het belangrijk dat zij de informatie kunnen organiseren en leren om prioriteiten te stellen. In dit gratis webinar reikt Jay Borger van Neuro Habits je simpele, maar wetenschappelijk onderbouwde technieken aan die helpen bij het verzamelen van informatie en tijdmanagement. Je leert hoe jij leerlingen helpt om deze technieken in te zetten.   

Wat kun je van het webinar verwachten?

Het webinar start met een stuk theorie over organiseren en het stellen van prioriteiten. Daarna word je uitgedaagd actief te oefenen op basis van de theorie om je eigen werktaken en doelen beter te organiseren en prioriteren. Aan het einde van het webinar heb je een gepersonaliseerd plan dat past bij jouw situatie en waarmee je de komende tijd aan de slag kunt. Tot slot is er ruimte om vragen te stellen aan Jay.   

Voor wie?

Het  webinar  is vooral geschikt voor leraren en mentoren.

Wanneer?

Dinsdag 21 april, 15.00 tot 16.00 uur

De kosten

Deelname aan het webinar is kosteloos.

Meedoen?

Meld je hier aan voor het webinar. Enkele dagen voor het webinar ontvang je een e-mail met een link naar het webinar.

Let op! Er kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen. Mochten er meer geïnteresseerden zijn, dan kijken we naar de mogelijkheid om een extra webinar over dit thema te organiseren.

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.