Webinar: Lesgeven (op afstand) met behulp van leerdoelen

Datum: 26 mei 2020 
Tijd: 15.00 – 16.15 uur
Locatie: online

Voor wie: leraren
Kosten: kosteloos

Meld je aan. Voortgezet Leren

Na ruim twee maanden afstandsonderwijs openen scholen op 2 juni weer hun deuren. Het verschil in voortgang van leerlingen is mogelijk groot en als leraar heb je nog maar beperkte tijd om de programma’s af te ronden. Mogelijk zal je naast reguliere lessen ook nog op afstand les blijven geven. Hoe geef je leerlingen de noodzakelijke lesstof mee dit schooljaar, zonder dat je hen én jezelf overvraagt? En hoe houd je zicht op de voortgang van je leerlingen? Juist in deze periode kunnen leerdoelen houvast bieden aan jou en je leerlingen. In dit gratis webinar geeft Herman Rigter je concrete tips om te werken met leerdoelen.

Wat ga je doen?

Tijdens het webinar ontdek je hoe leerdoelen helpen om een focus aan te brengen in je lesprogramma. Je leert hoe je concrete leerdoelen formuleert die behulpzaam zijn voor jou en je leerlingen. Tot slot deelt Herman enkele tips voor het opbouwen van een doorlopende leerlijn op basis van leerdoelen.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor leraren in het vo die leerdoelen willen inzetten om hun lesprogramma’s dit jaar af te ronden of een doorlopende leerlijn willen baseren op leerdoelen.

Tijdstip

15.00 – 16.15 uur

De kosten

De deelname aan het webinar is kosteloos.

Meedoen?

Meld je hier aan. Je ontvangt een dag voor het webinar een link naar de omgeving waarin het webinar wordt georganiseerd.

Let op! Er kunnen maximaal 150 deelnemers meedoen. Schrijf je nu in en verzeker jezelf van een plek.

Vragen?

Heb je vragen over de inhoud van het webinar of het programma Voortgezet Leren? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.