Webinar: lesgeven op afstand met behulp van leerdoelen

Datum: 16 april 2020
Tijd: 15.00 uur tot 16.15 uur
Locatie: online
Kosten: gratis
Voor wie: leraren

Meld je aan.

Lesgeven op afstand met behulp van leerdoelen

Nu de scholen in ieder geval tot de meivakantie dicht zijn, heb je als leraar te maken met veel uitdagingen. Hoe geef je leerlingen zoveel mogelijk van de benodigde kennis en vaardigheden mee dit schooljaar, zonder dat je hen én jezelf overvraagt? 

In dit gratis webinar geeft Herman Rigter je handige tips om te werken met leerdoelen. Juist in deze periode kunnen leerdoelen helpen om houvast te bieden aan jou en je leerlingen. Herman is directeur ICT bij de Alberdink Thijm Scholen.

Wat kun je van het webinar verwachten?

Tijdens het webinar ontdek je hoe leerdoelen helpen om ruimte te vinden in je lesprogramma. Je leert hoe je leerdoelen formuleert die voor jou en je leerlingen behulpzaam zijn, nu én straks als de school weer open is. Tot slot deelt Herman enkele tips voor het opbouwen van een doorlopende leerlijn op basis van leerdoelen.  

Voor wie?

Het webinar is speciaal voor leraren in het vo die leerdoelen willen inzetten voor afstandsonderwijs of een doorlopende leerlijn willen baseren op leerdoelen. 

Tijdstip

15.00 – 16.15 uur

De kosten

De deelname aan het webinar is kosteloos.

Meedoen?

Schrijf je hier in. Je ontvangt twee dagen voor het webinar via e-mail een link naar de online-omgeving waarin het webinar wordt georganiseerd. 

Let op! Er kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen. Schrijf je nu in en verzeker jezelf van een plek. 

Vragen?

Heb je vragen over de inhoud van het webinar of het programma Voortgezet Leren? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80. 

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.