Werkconferentie Coaching in de school

Datum: 7 november
Tijd: 14.00 uur – 18.15 uur
Locatie: Corlaer College, Nijkerk
Voor wie: Leraren en teamleiders
Kosten: 40 euro (excl. administratiekosten)

Meld je aan.

Op donderdag 7 november is de werkconferentie Coaching in de school in Nijkerk. Deze werkconferentie is speciaal voor leraren en teamleiders in het voorgezet onderwijs. Aan het eind van de werkconferentie heb je praktische handvatten waarmee je verder aan de slag kan met coaching binnen jouw school.

Het programma

14.00 uur Inloop
14.30 uur Opening en keynote
15.00 uur Ronde 1 met workshops of inspiratiesessies
16.00 uur Pauze
16.15 uur Ronde 2 met workshops of inspiratiesessies
17.15 uur Pauze
17.30 uur Ronde 3 met intervisie of actieplan
18.15 uur Afsluitende maaltijd

De middag begint met een keynote van Mathijs Drummen waarin hij uitlegt wat het doel van coaching in de school is. Ook vertelt hij hoe je coaching kan toepassen op verschillende niveaus in de school. Denk aan het coachen van (mentor)leerlingen, maar ook aan het coachen van je collega’s. Tot slot besteedt Mathijs aandacht aan hoe je coaching een structurele plek kan geven in je school.

Na de keynote volg je workshops en inspiratiesessies. Hierin ga je aan de slag met beeldcoaching, didactische gesprekstechnieken en het coachen van leerlingen en leraren. Je gaat naar huis met een actieplan voor je eigen school.

Omschrijvingen sessies

Lees hier de omschrijvingen van de verschillende sessies waarvoor je je kan aanmelden. Je kiest een sessie in ronde 1, 2 en 3.

Materiaal

Tijdens de workshops ga je aan de slag met een opdracht waar je op school mee verder kunt. Ook ontvang je de presentaties van de sprekers na afloop van de werkconferentie.

De opbrengsten

Na het volgen van de workshops en inspiratiesessies heb je gezien welke coachingstechnieken er zijn en heb je ervaren hoe het is om deze zelf toe te passen. Coachen leer je niet in een middag, maar na deze introductie weet je wat coaching inhoudt, hoe je er meer ruimte voor kunt creëren in je les en in de school. Ook weet je welke stappen je kunt zetten om meer collega’s te betrekken en enthousiasmeren.

De kosten

De deelnemersbijdrage is € 40,-. Dit bedrag is exclusief administratiekosten.
Tip: zet hiervoor je scholingsbudget in.

Aanmelden

Bekijk eerst welke sessies je wilt volgen en meld je daarna hier aan.

Vragen?

Heb je vragen over de werkconferentie? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030-232 48 80.

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.