Webinar: Leerlingen coachen op afstand

Datum: 23 april
Tijd: 15.00 – 16.30 uur
Locatie: online
Voor wie: leraren

VOL – Meld je aan voor de interesselijst.

In deze tijd wordt er veel zelfstandigheid en discipline van leerlingen gevraagd. Jouw rol als leercoach is daarom belangrijker dan ooit. Maar welke vragen stel je? En hoe geef je gerichte feedback, zodat de leerling zelfstandig verder kan? In dit gratis webinar laten Mathijs Drummen en Gijs van Hout je zien hoe je leerlingen kunt coachen op afstand én als de school straks weer open is. Je krijgt concrete technieken en vragen aangereikt waarmee jij kunt achterhalen hoe het écht met de leerling en het leerproces gaat.

Wat kun je van het webinar verwachten?

Het webinar start met een stuk theorie over (didactisch) coachen. Daarna laten Mathijs en Gijs aan de hand van enkele voorbeelden van het Montessori College in Nijmegen zien hoe het coachen werkt in de praktijk. Aan het einde van het webinar is er ruimte om vragen te stellen aan Mathijs en Gijs.

Voor wie?

Het webinar is vooral geschikt voor mentoren en vakdocenten in het vo met beginnende tot half-gevorderde coachingsvaardigheden.

Wanneer?

Donderdag 23 april | 15:00 tot 16:30 uur

De kosten

Deelname aan het webinar is kosteloos

Meedoen?

Dit webinar is vol. Je kunt je hier aanmelden voor de interesselijst voor het webinar ‘Leerlingen coachen op afstand’. Je ontvangt een seintje zodra het webinar opnieuw wordt georganiseerd.

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.