Schoolleiders voor de toekomst

Schoolinfo helpt mee om de beweging van Schoolleiders voor de Toekomst op te starten en uit te bouwen. Schoolleiders voor de Toekomst is een netwerk van schoolleiders, die gezamenlijk richting willen geven aan innovatie in hun eigen school en in de sector.

Interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op

Of bel direct naar 030-232 48 90.

Mail naar schoolleiders@schoolinfo.nl als je als schoolleider betrokken wil worden bij de beweging.

Opzet 

Schoolleiders voor de Toekomst is in 2016 ontstaan uit een kerngroep van 18 schoolleiders. De beweging is opgezet om slagkracht te creëren om de gezamenlijke ideeën van schoolleiders daadwerkelijk te kunnen uitvoeren. Ook is er behoefte aan verbinding op schoolleidersniveau en aan een focus op de rol van de schoolleider in onderwijsvernieuwing. Daarnaast is er ook een leerlingenbeweging ontstaan om mee te werken aan de onderwijsontwikkeling.

Bekijk de focuspunten van de beweging.

schoolleiders voor de toekomst
Mission statement

“Samen met alle schoolleiders in Nederland wil ‘Schoolleiders voor de toekomst’ landelijk een mindshift creëren ten behoeve van een nieuw ecosysteem voor educatie. Schoolleiders voor de toekomst wil de omslag maken van het organiseren van het doceren naar het faciliteren van het leren van kinderen. De school wordt zo een oefenplaats om het leren voor het leven van vandaag en morgen te laten plaatsvinden. Kinderen worden hier uitgenodigd om richting te geven aan hun eigen toekomst.”

Bekijk de video: ‘Er is geen weg meer terug’

Kerngroep

De kerngroep bestaat uit de volgende schoolleiders:
Anke van Baar (OSG Sevenwolden), Astrid Buijs (Fioretti College Lisse), Frits Aalbregt (Het Lyceum Vos), Harald Wiggers (Liemers College), Hawé van der Panne, Ineke Rogge (Isendoorn College), Jan Fasen (Mundium College), Jasmijn Hamakers-Kester (Vathorst College), Jeroen van Grunsven (Picasso Lyceum), John Hausmans (LVO Weert), Jos Gijzen (Bisschop College Broekhin), Léon Lucas (Candea College), Lieneke Koenes (Ashram College), Marc van Buuren (Fioretti College Hillegom), Marleen Lemstra (Kennemer College), Petra de Bruijn (SG Sint Ursula), Ronald Schaefer (Corlaer College), Wiep van der Pal (Liemers College)

Wil je meer weten en/of meedenken? Klik hier om op de hoogte te blijven of mail je gegevens naar schoolleiders@schoolinfo.nl.