Apps, iHelps en scrummen: de iScholenDag 2017

Schoolinfo kijkt met plezier terug op de iScholenDag 2017 in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. De zesde editie van dit jaarlijkse evenement trok ruim 200 docenten en schoolleiders van scholen aangesloten bij de iScholenGroep. Schoolinfo organiseerde het evenement.

Bekijk de video gemaakt door leerlingen.

Organisatie iScholenDag

Schoolinfo verzorgde de praktische organisatie van de iScholenDag en werkte mee aan de invulling van het programma. De inspiratiedag was gevuld met workshops op het gebied van ict, digitale didactiek en de inrichting van gepersonaliseerd leren op school.

iHelps

Zo ging een van de workshops over scrummen in het onderwijs. Dit is een methode uit het bedrijfsleven om samen te werken aan een project. In de workshops over de iHelps werd uitgelegd hoe leerlingen een eerstelijnshelpdesk kunnen vormen voor ict-vragen. Docent Martin Ringenaldus, winnaar van de iScholenPrijs van vorig jaar, gaf een workshop over het lesgeven zonder cijfers en hoe hij ict inzet om te volgen hoe leerlingen zich ontwikkelen.

Uitreiking iScholenPrijs

Ook werd de winnaar van de iScholenPrijs van 2017 bekend gemaakt. Dit jaar ging hij naar docent Robert Mol vanwege zijn inspirerende werk als E-coach op het Dalton Lyceum Barendrecht. De iScholenPrijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de iScholenDag en gaat naar een docent, die een opmerkelijke prestatie heeft geleverd op het gebied van digitalisering en onderwijs.

Lees hier meer over de iScholenGroep.

Aanmelden nieuwsbrief

Deel dit artikel: