Museumvereniging: museum in de school

Schoolinfo bracht de Museumvereniging in contact met vo-scholen voor de inrichting van de verschillende pop-up musea tijdens de Nationale Museumweek. 

Tijdens de Nationale Museumweek van 9 tot en met 15 april 2018 werden er verschillende pop-up musea in vo-scholen ingericht door scholieren. Schoolinfo bracht de Museumvereniging in contact  met enkele van deze scholen. Zo werkte CSG Liudger uit Burgum samen met Observeum – Museum & Sterrenwacht en College Den Hulster uit Venlo mocht stukken lenen uit het Limburgs Museum.

Het thema van de Nationale Museumweek was ‘Ons échte goud. Dichterbij dan je denkt!’ De Museumweek wil vooral Nederlanders bereiken die nog geen museumbezoeker zijn. Ze willen sympathie voor musea winnen door het belang van de museumcollecties voelbaar te maken. Dit willen ze doen door het publiek kennis te laten maken met lokaal cultureel erfgoed. Daarom werden er tijdens de Museumweek op verschillende scholen pop-up musea ingericht door leerlingen in samenwerking met een museum in de regio.

Bekijk de video.

Wil jij je inschrijven voor de Museumweek van 2020? Meld hier jouw school aan vóór 1 oktober.

Lees ook dit artikel in de Drachtster Courant:
Leerlingen runnen eigen pop-up museum

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op

Of bel direct naar 030-232 48 90.