Scholieren stellen eigen pop-up musea samen

Tijdens de Nationale Museumweek van 9 tot en met 15 april 2018 worden er verschillende pop-up musea in vo-scholen ingericht door scholieren. Schoolinfo heeft de Museumvereniging in contact gebracht met enkele van deze scholen. Zo werkt CSG Liudger uit Burgum samen met Observeum – Museum & Sterrenwacht en College Den Hulster uit Venlo mocht stukken lenen uit het Limburgs Museum.

Het thema van de Nationale Museumweek is ‘Ons échte goud. Dichterbij dan je denkt!’ De Museumweek wil vooral Nederlanders bereiken die nog geen museumbezoeker zijn. Ze willen sympathie voor musea winnen door het belang van de museumcollecties voelbaar te maken. Dit willen ze doen door het publiek kennis te laten maken met lokaal cultureel erfgoed. Daarom worden er tijdens de Museumweek op verschillende scholen pop-up musea ingericht door leerlingen in samenwerking met een museum in de regio.

Bekijk de video.

Lees ook dit artikel in de Drachtster Courant:
Leerlingen runnen eigen pop-up museum

Meer informatie vind je bij de Nationale Museumweek.

Aanmelden nieuwsbrief

Deel dit artikel:

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.