Inspiratiedag voor VO Haaglanden

Schoolinfo organiseerde een ict-inspiratiemiddag voor de medewerkers van de scholen van VO Haaglanden. Ongeveer 800 medewerkers namen hieraan deel.

In opdracht van het bestuur van Stichting VO Haaglanden organiseerde Schoolinfo op 30 november de Inspiratiedag ICT op het Segbroek College in Den Haag. Een geslaagde middag met ruim 800 docenten en schoolleiders van tien verschillende scholen.

Bekijk de openingsvideo.

Kennisdeling

Schoolinfo verzorgde de praktische en inhoudelijke organisatie van de Inspiratiedag ICT. Naast het bieden van praktische handvatten in workshops en inspiraties was kennisdeling deze middag een belangrijk aspect. Er was volop ruimte voor docenten om uit te wisselen met collega’s van de verschillende scholen. Bovendien werd een groot deel van het programma verzorgd door docenten van de scholen zelf.

Praktisch aan de slag

Zo gaf Roland de Bonth, docent Nederlands op het Haags Montessori Lyceum (HML), een inspirerende workshop over Japanse Pecha Kucha’s. Dit zijn presentaties met enkel gebruik van beelden. Emiel van der Hart, docent geschiedenis op het Segbroek College, deelde in een meet-up zijn perspectief op smartphone-gebruik in de les. En Denise Pieters, docent geschiedenis aan het HML, liet haar deelnemers aan de slag gaan met gamification.

Gezamenlijk optrekken

Voor veel deelnemers waren de praktische workshops en de ontmoeting met collega’s van verschillende scholen de hoogtepunten van de middag. “Fijn om zo gezamenlijk op te trekken in het kader van onderwijsvernieuwing”, volgens een van de deelnemers. Schoolinfo kijkt met plezier terug op een mooie samenwerking met Stichting VO Haaglanden en een geslaagde Inspiratiedag ICT. Arno Peters, voorzitter VO Haaglanden: “Grote complimenten aan de organisatie. We moeten dit vaker doen.”

Lees meer over Stichting VO Haaglanden.

Interesse?

Neem contact op

Of bel direct naar 030-232 48 90.

 

Er zijn op dit moment geen artikelen beschikbaar