Edualdo

Opdrachtgever: Schoolinfo werkt samen met leraren, teamleiders en schoolleiders aan de ontwikkeling van Edualdo. Met steun van het ministerie van OCW.

Doel project: Edualdo is voor en door leraren. School- en teamleiders kunnen nu ook op Edualdo terecht om ervaringen uit te wisselen. Zo verrijken en verbeteren zij het onderwijs.

Edualdo voor leraren > klik hier
Edualdo voor schoolleiders > klik hier

Edualdo voor leraren

In de projecten die wij mogen doen op en voor scholen, merken wij dat leraren behoefte hebben aan meer uitwisseling buiten de school. Daarom heeft Schoolinfo in 2018 samen met leraren www.edualdo.nl ontwikkeld. Edualdo is dé plek waar leraren kennis en ervaring uitwisselen.  

Hoe werkt het?

Leraren die een vraag hebben over hun vak of een thema dat speelt op school, kunnen die stellen op www.edualdo.nl. Alle leraren kunnen deze vragen zien en beantwoorden. Zo verzamelt alle onderwijskennis en -ervaring zich op één plek.  

Edualdo voor leraren is openbaar: alle leraren kunnen zonder account de vragen en antwoorden zien. En de tips en ideeën gebruiken in hun les en op school. Wil je een vraag stellen of beantwoorden? Dan heb je een account nodig. Zo zorgen we ervoor dat de content op Edualdo enkel van leraren komt.  

Edualdo voor school- en teamleiders

Dit jaar lieten school- en teamleiders ons weten óók een plek te willen waar ze kunnen uitwisselen. Daarom heeft Schoolinfo – samen met schoolleiders – Edualdo uitgebreid. In Edualdo is nu een aparte groep waar school- en teamleiders kennis en ervaring uitwisselen.  

 De groep werkt hetzelfde als Edualdo voor leraren, maar op verzoek van school- en teamleiders is hij niet openbaar. Je moet dus een account hebben om de content in deze groep te zien. Hier maken school- en teamleiders een gratis account aan.  

Vragen?

Heb je vragen over Edualdo? Neem dan contact op via info@edualdo.nl of 030 – 232 4890.

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.