Learn Like the Dutch

Initiatiefnemer: Schoolinfo

Doel project: buitenlandse docenten inspireren met onderwijsinitiatieven uit Nederland

www.learnlikethedutch.com

Het Nederlandse onderwijs is in beweging. Om dit te laten zien heeft Schoolinfo de website www.learnlikethedutch.com gelanceerd. Buitenlandse docenten vinden hier informatie over het Nederlandse onderwijssysteem en kunnen hier inspirerende praktijkvoorbeelden van Nederlandse scholen bekijken. Denk hierbij aan ideeën en tools voor in de les, manieren om het onderwijs te organiseren, voorbeelden van innovatie in de school en informatie over uitwisseling tussen scholen.

Trots op onze scholen

Wanneer we het over onderwijsvernieuwing hebben, wordt er vaak gekeken naar scholen uit Finland en Zweden. Terwijl we ook in Nederland zoveel mooie voorbeelden hebben van vernieuwende scholen. Schoolinfo is trots op het Nederlandse onderwijs en wil dat laten zien door voorbeelden te delen op Learnlikethedutch.com.

learnlikethedutch

Inspiratie

Veel Nederlandse scholen zitten in een veranderingsproces van klassikaal naar gepersonaliseerd leren. De afgelopen jaren hebben we allerlei inspirerende voorbeelden hiervan voorbij zien komen via Leerling 2020. Scholen die allemaal op hun eigen manier aan het vernieuwen zijn, met leraren die het verschil maken voor hun leerlingen. Nu kunnen ook buitenlandse leraren zich via Learnlikethedutch.com laten inspireren.

Het Nederlandse onderwijs in de praktijk

Op Learnlikethedutch.com vind je informatie over het Nederlandse onderwijssysteem en voorbeelden van hoe Nederlandse scholen het onderwijs in de praktijk uitvoeren. Dit zijn ideeën en tools voor in de les, manieren om het onderwijs te organiseren, voorbeelden van innovatie in de school en informatie over uitwisseling tussen scholen. Docenten laten zien hoe zij werken, wat het oplevert en wat hun leerlingen ervan vinden.

Deel jouw onderwijsverhaal

Ken je een buitenlandse school die geïnteresseerd is in een bezoek aan een Nederlandse school? En/of wil je jouw onderwijsverhaal delen met de wereld via de site? Laat het ons dan weten via learnlikethedutch@schoolinfo.nl.