Learn Like the Dutch

Initiatiefnemer: Schoolinfo

Doel project: buitenlandse docenten inspireren met onderwijsinitiatieven uit Nederland

www.learnlikethedutch.com

Het Nederlandse onderwijs is in beweging. Om dit te laten zien heeft Schoolinfo de website www.learnlikethedutch.com gelanceerd. Buitenlandse docenten vinden hier informatie over het Nederlandse onderwijssysteem en kunnen hier inspirerende praktijkvoorbeelden van Nederlandse scholen bekijken. Denk hierbij aan ideeën en tools voor in de les, manieren om het onderwijs te organiseren, voorbeelden van innovatie in de school en informatie over uitwisseling tussen scholen.

Trots op onze scholen

Wanneer we het over onderwijsvernieuwing hebben, wordt er vaak gekeken naar scholen uit Finland en Zweden. Terwijl we ook in Nederland zoveel mooie voorbeelden hebben van vernieuwende scholen. Schoolinfo is trots op het Nederlandse onderwijs en wil dat laten zien door voorbeelden te delen op Learnlikethedutch.com.

learnlikethedutch

Inspiratie

Veel Nederlandse scholen zitten in een veranderingsproces van klassikaal naar gepersonaliseerd leren. De afgelopen jaren hebben we allerlei inspirerende voorbeelden hiervan voorbij zien komen via Leerling 2020. Scholen die allemaal op hun eigen manier aan het vernieuwen zijn, met leraren die het verschil maken voor hun leerlingen. Nu kunnen ook buitenlandse leraren zich via Learnlikethedutch.com laten inspireren.

Het Nederlandse onderwijs in de praktijk

Op Learnlikethedutch.com vind je informatie over het Nederlandse onderwijssysteem en voorbeelden van hoe Nederlandse scholen het onderwijs in de praktijk uitvoeren. Dit zijn ideeën en tools voor in de les, manieren om het onderwijs te organiseren, voorbeelden van innovatie in de school en informatie over uitwisseling tussen scholen. Docenten laten zien hoe zij werken, wat het oplevert en wat hun leerlingen ervan vinden.

Deel jouw onderwijsverhaal

Ken je een buitenlandse school die geïnteresseerd is in een bezoek aan een Nederlandse school? En/of wil je jouw onderwijsverhaal delen met de wereld via de site? Laat het ons dan weten via learnlikethedutch@schoolinfo.nl.

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.