De Feedbackwijzer

Hoe ga jij om met feedback aan je leerlingen of van je collega’s en wat zijn hierin jouw uitdagingen? De innovatiewerkgroep ‘feedback’ van Leerling 2020 maakte hiervoor een feedbackwijzer, inclusief test.

Opbouwende feedback

Feedback betekent het terugkoppelen van de effecten van iemands gedrag en houding. Met opbouwende feedback kun je elkaar verder helpen. In de klas wordt feedback steeds meer gebruikt om leerlingen inzicht te geven in hun leerproces. Maar ook in het contact met collega’s is het waardevol om samen te reflecteren op elkaars gedrag.

Feedbacktest

De test duurt ongeveer twintig minuten en bestaat uit twaalf situaties. Deze situaties bestaan uit gebeurtenissen die je als docent kunt meemaken. Per situatie kies je het antwoord dat het beste bij je past. Na de test krijg je te zien welke feedbackkleur het meest van toepassing is en ontdek je handige werkvormen en tools passend bij jouw kleur.

Naar de feedbackwijzer

Feedbackcultuur

Wil je feedback geven en ontvangen breder toepassen op school? Of is er nog helemaal geen sprake van een feedbackcultuur en vraag je je af hoe je ermee aan de slag kunt gaan? Bekijk dan ook de tips bij ‘Ga aan de slag’ in de feedbackwijzer.

Delen

Ga naar www.leerling2020.nl/feedbackwijzer. Doe de test en vind (achtergrond)informatie, ‘good practices’ en tips. Wil je jouw ideeën, ‘good practices’, tips en trucs over feedback met anderen delen? Mail ze naar info@schoolinfo.nl.

Design thinking

De innovatiewerkgroepen van Leerling 2020 maakten gebruik van de methodiek van design thinking om tot nieuwe, relevante oplossingen te komen die een positieve impact hebben op vo-scholen en de sector. Lees hoe design thinking in de praktijk werkt.

Meer lezen over feedback

 

Beste relatie,

Vanaf 1 januari 2021 zijn de activiteiten van Schoolinfo gecontinueerd vanuit de VO-raad. In een bericht van de VO-raad, licht Paul Rosenmöller dit toe. Lees dit bericht hier.

Scholen hebben hard gewerkt aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van hun onderwijs. Als Schoolinfo hebben we dat gefaciliteerd vanuit projecten, maar ook met individuele scholen en netwerken samen. Dat hebben we met heel veel plezier gedaan. Het heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en innovatie hoog op de agenda van de sector is komen te staan.

We willen iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen jaren.

Thea van den Idsert,
Namens het hele team van Schoolinfo

Werkboek innovatief leren – vijf lessen van Schoolinfo

Schoolinfo heeft nog één keer gedaan waar ze goed in waren: kennis delen, anderen helpen om te innoveren, en ondersteunen in vooruitgang. In dit werkboek vind je dan ook de belangrijkste lessen van Schoolinfo om te (leren) innoveren. Hopelijk inspireren ze je en geven ze jou dat duwtje in de rug om de volgende stap te zetten.

Voortzetting activiteiten Schoolinfo

Een groot deel van de activiteiten van Schoolinfo wordt voortgezet in het programma Voortgezet Leren en binnen andere projecten van de VO-raad. Bekijk de websites voor praktijkvoorbeelden van andere scholen, inspiratie en tips over onderwijs- en schoolontwikkelingen.