Vergroot je veranderkracht

Een van de Veranderaanpak-initiatieven van Leerling 2020 was het Veranderkrachttraject. Het doel was dat de deelnemers aan het einde van het traject in staat waren duurzame verandering tot stand te brengen en ook andere collega’s in het onderwijs te kunnen begeleiden in hun veranderaanpak.

Wat hield het Veranderkrachttraject in?

In verschillende bijeenkomsten wisselden de deelnemers ervaringen en theorie uit over veranderkunde. Daarnaast had elke docent geformuleerd welke vaardigheden ze wilden verbeteren. Deze waren gekoppeld aan een concreet project binnen hun school. De vorderingen werden geëvalueerd tijdens de individuele coachbezoeken. De focus lag op persoonlijke groei. De kracht om duurzame verandering vorm te geven had namelijk alles te maken met persoonlijke vaardigheden. Want: “wanneer je zelf leert, leren anderen met je mee.”

De volgende stappen kwamen aan bod in het Veranderkrachttraject:

fasen veranderkrachttraject

Wil jij aan de slag om jouw veranderkracht te vergroten? Download het materiaal van het Veranderkrachttraject:

Meer weten over het vergroten van de veranderkracht binnen jouw school? Schoolinfo biedt op verzoek trajecten op maat aan. Lees meer over hoe het traject eruit kan zien of neem contact op met Elvira Davidsz.

Deelnemers Veranderkrachttraject aan het woord